duminică, 1 februarie 2015

Noua Skoda Fabia lansata oficial in Romania


                Urmand lansarea oficiala a noului model Fabia la salonul auto de la Paris 2014, Skoda lanseaza noua masina si in Romania.
                Cu un design nou urmand actualul limbaj Skoda imbinat cu un character practic noua Fabia doreste sa cucereasca viitori cumparaturi cu diverse imbunatatiri fata de modelul anterior. Portbagajul a crescut cu 15 litrii fata de generatia anterioara pana la un total de 330 litri, fiind cea mai mare capacitatea din clasa mica ce poate ajunge la 1150 litri cu bancheta spate rabatata. Interiorul a crescut si el castigand spatiu atat in lungime cat si in latime, pentru un confort sporit al pasagerilor. Masina este echipata cu 10 solutii noi Simpy Clever, inclusiv in premiera pentru Skoda tehnologia MirrorLink pentru conectarea unui smartphone la sistemul de infotainment al masinii.
                In timpul procesului de design echipa Skoda s-a concentrat pe sportivitate cu un design clar si bine conturat. Masina este mai plata si mai lata pentru a oferii o mai buna tinuta de drum. De asemenea designul exterior cuprinde muchii mai ascutite linii clare si elemente de design cristaline ce a permis echipei de design  sa atinga un contrast mai bun intre lumina si umbre asigurand noului model un caracter aparte conform sefului de design de la Skoda, Jozef Kabaň.
                Noua Fabia este cu 17% mai economica decat modelul precedent.  Gama de motoare este formata din 2 propulsoare pe benzina (1.0 MPI de 60CP respectiv 75CP si 1.2 TSI de 90CP respectiv 110CP) si un propulsor diesel (1.4 TDI de 90CP sau 105CP). Varianta 1.2 TSI 110CP si 1.4 TDI 90CP pot fi echipata si cu o cutie de viteza DSG in 6 rapoarte fata de varianta standard manuala in 5 rapoarte.
                In materie de siguranta Fabia a primit 5 stele  din partea EURO NCAP, avand o celula de siguranta imbunatatita, volan reglabil pe inaltime si adancime, centuri de siguranta cu senzori si pretensionare pirotehnica pentru toate cele 5 locuri cu cele din fata fiind reglabile pe inaltime.
                In premiera Skoda lanseaza sistemul SmartGate ce perimite transmiterea prin WiFi a peste 40 de parametrii ai masinii catre aplicatia de smarphone. Cei pasionati de tehnologia secolului 21 pot astfel sa isi analizeze datele privind modul de condus cat si sa verifice starea autoturismului.
                Noua Fabia incepe de la un pret de 10.420,96 Euro cu TVA si poate ajunge pana la 23.546,36 pentru varianta de top 1.4 TDI DSG echipata full options.

Configurator: link










0 comments:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More