marți, 27 noiembrie 2012

NEWS: Chevrolet Spark EV Noi detalii ies la iveala

 Chevrolet a lansat noi detalii despre modelul Spark EV. Urmand sa isi faca debutul la salonul auto de la Los Angeles masina electrica prezinta in exterior revizuit cu o grila asemanatoare modelului Volt, imbunatatiri aerodinamice si un eleron spate integrat in haion. De asemenea scutul se prelungeste sub toata masina un difuzor spate si o admisie activa cu posibilitatea de a se inchide. Datorita acestor modificari masina are un coeficient aerodinamic de 0.325 ce contribuie la un plus de 4km de autonomie.
Interiorul seamana izbitor cu actualul Spark, dar adopta un set de ceasuri digitale, interior in culoarea albastru electric si accente cromate. Exista si un sistem MyLink de infotainment si un indicator de “incredere” care indica autonomia ramasa.
Motivatia vine de la o baterie de 20+ kWh lithium-ion ce hraneste un motor electric de 96kw (130bhp) si 542Nm de cuplu. Acestea ajuta masina sa atinga suta in mai putin de 8 secunde si sa aibe cea mai buna autonmie din clasa ei. Cand baterie este descarcata poate fi reincarcata complet in mai putin de 7 ore de la o priza de 240V. Daca cumva asta vi se pare prea mult, sistemul SAE Combo DC Fast Charger poate oferi un grad de incarcare de 80% in doar 20 de minute.
Cand modelul va iesi pe piata anul viitor va fi vandut in SUA (California si Oregon), Canada, Korea de sud si alte piete internationale inca nedivulgate. Detalii depre pretul de achizitie nu au fost dezvaluite inca dar Chevrolet a anuntat ca masina va fi sub 25.000$ cu toate taxele in SUA.
Speram sa isi faca aparitia si pe strazile din Romania.
























0 comments:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More